قانون شرکتهای تعاونی درایران نخستین بار در مرداد 1334 شمسی مشتمل بر یازده ماده و یک تبصره با الهام از قوانین تعاونی دیگر کشورها به تصویب رسید.
قانون جامع تعاونی روستایی ایران هم در سال 1341 به تصویب مجلس رسید و برای اجراء ابلاغ شد. سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران به صورت شرکت سهامی برای مدت نامحدود با سرمایه اولیه یک میلیارد و سیصدو چهل و یک میلیون ریال رسماً در سال 1342 تاسیس و موظف شد موجبات پیشرفت و توسعه تعاون و پیشبرد عملیات اقتصادی، اجتماعی، بازرگانی و خدمات تعاونیها را بر عهده بگیرد.
در سال 1357 سرمایه اولیه این سازمان از سوی دولت تامین و انتقال سهام به اتحادیه های تعاونی در اساسنامه آن منظور گردید تا طبق توان مالی اتحادیه ها سهام سازمان را خریداری کنند و به تدریج سهام سازمان به اتحادیه ها منتقل شود.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی و توجه خبرگان رهبری در تنظیم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در سال 1358 در اصول 43 و 44 قانون اساسی، بخش تعاون درکنار دو بخش دولتی و خصوصی به عنوان یکی از بخشهای سه گانه اقتصاد کشور معرفی شد و تعاون به عنوان راهکار موفق در نیل به اهداف نظام اسلامی در دو بعد اقتصادی و اجتماعی مورد تاکید قرار گرفت. در این بین استان سمنان هم پیشتاز تاسیس شرکت تعاونی کشور شد و در سال 1341 اولین شرکت تعاونی در داورآباد شهرستان آرادان راه اندازی گردید.
سازمان تعاون روستایی استان سمنان هم در سال1348 تاسیس شد تا تعاونی های استان تحت پوشش این سازمان قرار گیرند. خوشبختانه این سازمان تا امروز در کنار تعاونی ها و اتحادیه های استان فعالیت های مهمی را به سرانجام رسانده است. حمایت، هدایت و پشتیبانی تعاونی ها، توزیع بذر گندم و جو و ذرت علوفه ای در بین کشاورزان، توزیع میوه شب عید در سطح استان، راه اندازی کارخانه هایی چون کنسانتره شاهرود، لبنیات گلزار دامغان، خرید تضمینی و توافقی محصولاتی چون شیر و پنبه از اقداماتی بوده است که سازمان تعاون روستایی استان سمنان در کنار بخش خصوصی یعنی اتحادیه های این استان به سرانجام رسانده است.
این سازمان در حال حاضر از 150 تشکل شامل 139 اتحادیه و شرکتتعاونی روستایی، تولید، کشاورزی ، زنان و منابع طبیعی و آبخیزداری به همراه 11 تشکل مردم نهاد شامل نظام صنفی و انجمن خبرگان کشاورزی در استان حمایت می کند.
ساعت اداری این سازمان: 7:15 الی 14:45